Cultuur

Play video

Our purpose

Wij geloven dat recruitment op een andere manier gedaan moet worden om succesvol te zijn.
Onze mensen presteren beter en efficiënter op het moment dat zij de vrijheid krijgen om op hun eigen manier succesvol te zijn.
Geen mens is hetzelfde en daarom verwachten wij niet dat iedereen dezelfde werkwijze hanteert.
Daarnaast zijn wij allemaal volwassenen en gaan wij er van uit dat mensen die privé belangrijke beslissingen nemen, dit ook op hun werk kunnen.

Hierbij is het principe van vertrouwen geven en verantwoordelijkheid nemen erg belangrijk. Hierdoor heb jij zelf invloed op de rol die je aanneemt binnen de organisatie.
Daarnaast is een onderdeel van onze filosofie dat mensen van elkaar leren door het uitwisselen van kennis en ervaringen.

Hiërarchie

Binnen Timetohire geloven wij niet in het hiërarchische model. In plaats daarvan werken wij in zelfsturende teams, deze teams noemen wij ook wel circles. Daarbij hanteren wij geen vastgestelde functieprofielen maar rollen.

Circles

Iedere cirkel heeft haar eigen verantwoordelijkheid en purpose. Zo bestaat er een circle People & Culture waarin mensen zich bezighouden met bijvoorbeeld werkgeluk, en hebben we een circle Marketing die zicht bezighoudt met bedenken en uitvoeren van al onze marketingactiviteiten.
De circles zijn open voor iedereen zodat je jouw talenten en expertise kan inzetten bij het verder uitbouwen van Timetohire.

Vriendschap

We delen meer dan alleen de passie voor het recruitmentvak. Ook buiten werk wordt er veel samen ondernomen. Van samen squashen, naar een festival gaan of het kantoor schilderen, wij maken het graag gezellig met elkaar.